Scrasnitul din dinti: solutii

Scrasnitul din dinti sau bruxismul afecteaza copii si oameni de toate varstele. Desi se manifesta in special noaptea, intr-o forma mai avansata se manifesta si pe timpul zilei. Medicina clasica nu a gasit inca o solutie pentru aceasta problema. Dar recomandă totusi purtarea unei gutiere. Gutiera e doar o proteza care nu rezolva deloc problema.

Foarte multi dintre cei care au acest obicei incontrolabil care este scrasnitul din dinti nu se ocupa in niciun fel de problema. Pana nu incep sa apara repercursiuni mult mai grave si neplacute. De exemplu: distrugerea dintilor – cu complicatii stomatologice si chiar operatii costisitoare de implant, inclestarea maxilarelor si migrenele.

Daca suferi de scrasnitul din dinti, poate ai deja unele din simptomele urmatoare:

  • Iti trezesti noaptea partenerul cu sunetele zgomotoase pe care le faci cand scrasnesti dintii
  • Dintii incep sa fie sensibili la cald, rece sau dulce
  • Ai dintii fisurati sau ciobiti, cu radacinile slabite
  • Simti durere in zona fetei sau a maxilarelor
  • Iti simti muschii maxilarelor obositi
  • Te dor urechile
  • Ai dureri de cap, mai ales in zona tamplelor

Cauzele aparitiei scrasnitului din dinti pot fi multiple. De la infectii ale cailor respiratorii superioare, la astm, apnee sau depresie si anxietate. Insa de cele mai multe ori, este vorba despre probleme ce tin de gestionarea stresului si exprimarea emotiilor.

 

Am strans din dinti si am mers mai departe…”. Poate ai spus asta de multe ori in situatii in care ai avut impresia ca, daca spui ce gandesti sau ce simti nu faci decat sa inrautatesti situatia sau vei avea de suferit.

Dintii reprezintă deciziile si o anumita forma de agresivitate. Scrasnirea dintilor implica o furie inconstienta, care urca la suprafata. O furie refulata, care se exprimă mai ales noaptea. Pentru ca exista o mare nervozitate interioara. Dar te abtii din a face sau a spune anumite lucruri. Si pentru ca nu reusesti sa iei decizii clare si precise, scrasnirea din dinti este expresia fizica a tristetii si a agresivitatii reprimate fata de o situatie insuportabila.

Asemenea unei usi care scartaie, scrasnitul din dinti scoate la lumina frica de a te deschide pentru a lua decizii. Zgomotul exprima o forma de geamat interior. Faptul ca te simti prins intr-o situatie in care crezi ca nu sta in puterea ta sa faci ceva (sentimentul de neputinta si neajutorare). Scrasnitul din dinti devine astfel o forma de a elibera ceea ce nu poate fi exprimat prin cuvinte. Tot ceea ce a ramas nespus. Tot ceea ce ai ingropat in interior in timpul zilei.

Copiii sunt foarte des afectati de scrasnitul din dinti. Pentru ca, inca de la o varsta frageda, ei invata diferitele relatii de autoritate si jocurile de putere care exista. Le este frica sa isi exprime opiniile. Si se simt “prea mici” in fata parintilor, a bonei sau a invatatorilor. Atunci ajung sa scrasneasca din dinti.

Indiferent Ia ce varsta se manifestă, scrasnitul din dinti indica o tensiune interioara puternica si o dualitate mare intre minte si inima.

Rapid Transformational Therapy (RTT) poate fi o solutie eficienta pentru a scapa de neplacutul scrasnit din dinti. Si de repercursiunile care, mai devreme sau mai tarziu nu vor intarzia sa apara (stricarea dintilor, inclestarea maxilarelor si migrenele).

Intr-o stare de relaxare profunda, vom merge direct la cauza, motivul si chiar radacina problemei. Vom identifica emotiile reprimate. In acelasi timp vei invata sa accepti si sa-ti dai seama de momentele de tensiune interioara. Fara sa le refulezi. Vei invata sa le exprimi asa cum le traiesti in prezent.

Iti vei accepta sensibilitatea si emotiile care ies la suprafata. Si vei realiza faptul ca incertitudinile te determina sa traiesti mai multa tensiune interioara decat faptul de a prelua initiativele care se impun. Vom invata subconstientul sa gaseasca modalitați mai bune de a gestiona situatiile tensionate, incertitudinile si momentele in care trebuie sa iei decizii. Si astfel te vei simti eliberat si implinit.

Copiii sunt foarte receptivi la acest tratament. Pentru ca tot ceea ce fac este sa le incit imaginatia si sa-i duc in povestea lor preferata. Aici, eroul sau eroina are puteri magice si rezolva orice problema.

Tratamentul prin Metoda de Transformare Rapida poate fi o modalitate simpla, non-invaziva si eficienta de a te ocupa de scrasnitul dintilor, astfel incat partenerul tau sa doarma in sfarsit in liniste. Este insotit de o cura de suplimente naturale cu vitamine, minerale si plante.