Vizualizarea – cel mai tare life hack

Vizualizarea este actul prin care iti folosesti constiinta, imaginatia si atentia ca sa traiesti chiar acum realitatea pe care o doresti.

 

Iti vine greu sa crezi ca realitatea se poate supune vointei tale, nu-i asa? Pentru ca, de obicei se intampla exact invers. Tu esti victima circumstantelor din viata ta.

Nimic nu e posibil pentru tine daca nu se potriveste cu felul in care vezi lumea si pe tine. In vis se pot petrece tot felul de lucruri incredibile. Pentru ca iti reduci standardele evaluarilor critice. Cand esti treaz e exact invers. Totul trebuie sa se potriveasca riguros cu ceea ce crezi tu ca este posibil.

Tehnica vizualizarii functioneaza doar daca accepti ideea ca ai capacitatea de a-ti controla circumstantele vietii. Depinde doar de capacitatea ta de a accepta aceasta posibilitate ca o certitudine absoluta.

Prin vizualizare, iti va fi usor sa realizezi miracole. Pentru ca ceea ce iti imaginezi in fiecare zi directioneaza fluxul evenimentelor din viata ta.

Puterea constiintei – cea mai mare putere pe care o ai

Gandeste-te la un eveniment din trecut. Aminteste-ti de cea mai recenta vacanta in care ai fost. Poate a fost luna trecuta sau acum mai multe luni… Ce-ai facut in vacanta? Imagineaza-ti asta, ok? Toata atentia ta sa fie pe acea vacanta din trecut.

Acum, du-ti atentia undeva in viitor, pe urmatoarea vacanta in care ti-ai dori sa pleci. Ceva ce inca nu s-a intamplat, dar care ti-ar placea sa se intample.

Mesajul pe care vreau sa ti-l transmit este ca mintea si corpul sunt limitate la acest spatiu fizic. In schimb, constiinta (atentia) are capacitati infinite. Ea se poate duce oriunde, oricand. Poate fi oricine. Poate experimenta orice. Nu doar din prezent, ci si din trecut sau viitor. Lucruri care nu s-au petrecut inca. Puterea constiintei e infinita, nefiind limitata de spatiu si timp la fel ca mintea si corpul.

Cine esti tu cu adevarat, esenta ta, nu este ansamblul minte-corp. Este ceva mult mai mare. Acea constiinta cu un potential infinit de a manifesta orice iti doresti. Orice iti poti imagina e o posibilitate pentru tine. Iar constiinta are capacitatea sa experimenteze asta nu maine, nu luna viitoare, ci chiar acum. In timp ce corpul si mintea experimenteaza doar ceea ce este deja manifestat fizic.

Asta e un avantaj enorm pentru ca poti trai orice vrei chiar acum. De cate ori nu ti s-a intamplat sa te gandesti la ce e mai rau, iar temerile tale sa se adevereasca?

Mintea si corpul urmeaza constiinta, imaginatia si atentia. Asta inseamna ca poti prelua constient controlul vietii tale imaginandu-ti ceea ce vrei sa devii sau sa traiesti. Pentru ca acea realitate exista pentru tine ca potential si posibilitate. Daca ti-o poti imagina, inseamna ca exista.

Prin vizualizare, constiinta ta viziteaza o realitate diferita, in timp ce corpul si mintea se afla acum si aici. Facand asta in mod constant, mintea si corpul se aliniaza cu fluxul gandurilor.

Vizualizarea directioneaza fluxul evenimentelor din viata ta catre ceea ce iti imaginezi. In plan fizic, urmeaza sa faci actiunile in linia viziunii tale. Si are loc un proces constant intre viziune si actiuni in planul fizic pana cand, cat de curand, te trezesti ca traiesti viziunea pe care ti-ai imaginat-o.

Vizualizand constant, visurile care nu credeai ca sunt posibile incep sa ti se para tot mai posibile. Te apuca curajul din nimic. Fricile incep sa se dizolve. Incepi sa actionezi cu mai multa vointa. Incetezi sa mai fii lenes… De fapt incepi sa te misti dintr-o energie pozitiva. Si manifestarea incepe sa curga in viata ta.

Vizualizarea e cel mai tare life hack de care poti profita la maxim

Ai putea sa spui: nu sunt bun la imaginatie, nu pot pur si simplu sa-mi imaginez nimic, am incercat de multe ori.

Imaginatia nu e o abilitate care ti-a fost predata de mic. Cate lucruri ai inceput sa faci in viata care mai demult erau imposibile? Sa conduci masina, sa mergi cu bicicleta, chiar si sa scrii sau sa citesti… Orice abilitate necesita practica, repetitie. Nu pot sa fii bun la ceva de prima oara cand incerci.

De aceea iti recomand sa practici vizualizarea cu consecventa si sa-ti imbunatatesti mereu capacitatea de vizualizare. Si nu e deloc greu, te asigur. Vei fi din ce in ce mai bun, dar e nevoie de practica in fiecare zi si sa-ti faca placere.

Sa nu o privesti ca pe o corvoada. Nu o face fortat. Ci fa-o pentru ca asa vrei tu, pentru ca e in beneficiul tau. Da-i o sansa. Incerca sa faci asta timp de o luna. Vezi cum iti impacteaza viata. Apoi nu va mai trebui niciodata sa te convingi sa vizualizezi. O vei face natural pentru ca ti-ai dat seama de avantaje.

Ca sa faci vizualizarea mai eficienta, cand deschizi ochii, fa orice fel de actiune catre viziunea ta. Lucreaza la obiectivul tau. Fa pasi catre obiectivul tau in fiecare zi. Facand asta, o sa vezi cat de usor incepi sa progresezi. Vizualizarea alimenteaza actiunile, iar actiunile alimenteaza mai departe vizualizarea. Viziunea devine mai clara. Incepi sa ai tot mai mult convingerea ca e posibil pentru tine, ca se intampla. Iar actiunile pe care le faci te umplu de bucurie pe interior.